nieuws

Krachtige sleuvengraver

bouwbreed

hoofddorp – Vermeer Holland BV, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Amerikaanse machinefabrikant Vermeer, introduceert een nieuwe, krachtige sleuvengraver op luchtbanden, de V8550A.

De machine heeft een vernieuwde hydraulische overbrenging met kruipgang, automatische modus en een reeks accessoires. Met de machines zijn sleufdiepten te halen tot 152 centimeter met breedten van 15 tot 46 centimeter.

De Cummins-motor levert 90 pK (67 kW). Dat is meer dan het voorgaande type. De brandstoftank is vergroot en de machine heeft vierwielaandrijving. De stoel is hydraulisch draaibaar. Het bedieningspaneel kan tot 90 gr. draaien. Daardoor heeft de bestuurder goed zicht op de achterkant van de machine. De draaicirkel is drie meter.

Het aandrijfsysteem met twee versnellingen heeft een kruipstand voor gemakkelijker graven en ploegen en een automatische stand met variabele versnelling voor sleufopvulling en transport. De voortloopsnelheid/koppel-combinatie wordt automatisch aangepast aan de werkomstandigheden.

Optioneel zijn op de machine een cabine verkrijgbaar met airco, hydraulische vijzelinstelling en ‘one-touch’-achter-stuur. Verder zijn onder meer leverbaar een ROPS-frame, centraal geplaatste graafboom, een terugvulblad, een freeswiel voor rotsgesteente en een haspeldrager.

Vermeer Holland BV, Hoofddorp, telefoon: (0235) 611901.

De stoel van de nieuwe sleuvengraver is draaibaar.

Reageer op dit artikel