nieuws

Hochtief bouwt bank Sao Paulo

bouwbreed

essen – Hochtief helpt in de Braziliaanse metropool Sao Paulo de Bankboston voor 133,5 miljoen gulden aan een nieuw hoofdkantoor.

Het gebouw telt 33 verdiepingen waarvan drie onderaards. Als het complex tegen het einde van het jaar 2001 gereed is, krijgt de Bankboston de beschikking over tachtigduizend vierkante meter vloeroppervlak.

Het project wordt uitgevoerd door Hochtief do Brasil, een bijna volledige dochter van Hochtief in Essen. Het Braziliaanse bedrijf bestaat 33 jaar en telt ruim tweeduizend medewerkers.

De bouwprestatie bedroeg vorig jaar 404 miljoen gulden. Een van de grote werken was de bouw van een productiecentrum voor autofabrikant Audi.

Beste bouwer

In eigen land werd Hochtief do Brasil onlangs uitgeroepen tot beste bouwonderneming vanwege onder meer de prestaties, gevolgde strategie en het gebruik van nieuwe technologieen.

Hochtief do Brasil en de Bankboston hebben voor het nieuwe hoofdkantoor een gegarandeerde maximumprijs afgesproken. Mocht de bouw goedkoper uitvallen, dan profiteren daarvan volgens een vooraf bepaalde verdeelsleutel zowel opdrachtgever Bankboston als ontwikkelaar en uitvoerder Hochtief.

Reageer op dit artikel