nieuws

Hagenaars profiteren van regionaal beleid

bouwbreed

Woningzoekenden in Den Haag lijken te profiteren van het nieuwbouwbeleid in de regio Haaglanden. De prijs van een woning steeg hier afgelopen halfjaar met 8 procent.

Daarmee ligt de stad ruim onder het landelijk gemiddelde van 14,1 procent. De relatief geringe stijging is volgens de NVM een gevolg van het bouwbeleid in Den Haag. De stad kende de afgelopen jaren een ‘evenwichtige toevoeging’ van nieuwbouw; in de binnenstad en op de grote Vinex-nieuwbouwlocaties. Daar haalt de bouw de grootste druk van de Haagse woningmarkt.

Dat gebeurt ook in Utrecht met de bebouwing van Leidsche Rijn. De positieve effecten komen daar pas over een jaar of twee aan het licht.

Van de vier grote steden is de gemiddelde woningprijs in Rotterdam (268.000 gulden) het laagst. Maar de havenstad lijkt de achterstand op Den Haag (273.000) mogelijk al dit jaar in te lopen. De prijzen in Rotterdam stijgen namelijk sterker. De eerste zes maanden van dit jaar noteerde de huizenprijs in Rotterdam een plus van 10,9 procent, bijna 3 procent meer dan in Den Haag.

Reageer op dit artikel