nieuws

Grohe in handen van Engelse investeerder

bouwbreed Premium

den haag – De familie Grohe is uit Friedrich Grohe AG gestapt. De onderneming, wereld-marktleider op het gebied van kranen en douchegarnituren, komt voor meer dan vijftig procent in handen van de Engelse investeringsmaatschappij BC Partners. De rest van het bedrijf is genoteerd aan de beurs in Frankfurt.

Grohe levert niet alleen sanitaire mengkranen, maar ook moderne oplossingen voor de watervoorziening in huis en bedrijf. De onderneming wist daarmee in 1998 een omzet te genereren van 1,4 miljard mark (1,6 miljard gulden) en een winst van 180 miljoen mark (201 miljoen gulden). Met steun van de nieuwe aandeelhouder wil de huidige raad van bestuur Grohe verder laten groeien en meer aandacht schenken aan de ontwikkeling van new business.

Reageer op dit artikel