nieuws

Flexibele houtplastic in de maak

bouwbreed

pfinztal – Het chemische instituut voor technologie van Fraunhofer in Pfinztal heeft een vloeibare houtsoort ontwikkeld die goedkoop en flexibel als plastic te gebruiken is. Daarbij wordt de houtstof lignine gemengd met hennep of vlas.

De wetenschappers in Pfinztal willen het milieu ontzien en vonden in de werkzame stof arboform een natuurvriendelijk product dat op tal van plaatsen inzetbaar is. Het uit landbouwgewassen te winnen thermoplastische arboform is door warmte vervormbaar. Hoewel de stof over de eigenschappen van hout beschikt, is het materiaal als kunststof te gebruiken en bijvoorbeeld in vormen te gieten.

Het Fraunhofer-instituut verwacht dat het giethout allereerst zijn weg zal vinden naar de auto-industrie.

Reageer op dit artikel