nieuws

Bleiswijk boos over grondhonger buren

bouwbreed

zoetermeer – De gemeenten Zoetermeer en Bleiswijk zitten elkaar behoorlijk dwars. De laatste gemeente heeft behoorlijk ontstemd gereageerd op de wens van Zoetermeer om delen van Bleiswijk in te lijven.

Als antwoord op het Zoetermeerse annexatievoorstel heeft Bleiswijk de lopende afspraken voor bestuurlijk overleg voorlopig opgeschort.

Zoetermeer zegt in een reactie dit besluit te betreuren. De buurgemeente roept Bleiswijk dan ook op alsnog te overleggen. Temeer daar de wens van Zoetermeer om het grondgebied met delen van Bleiswijk uit te breiden in bestuurlijke kring al langer bekend was. “En dit heeft van de kant van Bleiswijk toentertijd niet tot een reactie geleid”, merkt het voormalige boterdorp fijntjes op.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels