nieuws

Wegenbouwers alleen verder met ‘Wezep’

bouwbreed

den haag/leidschendam – De vereniging van wegenbouwers NVWB, afdeling Grondwerk en de (wegen)bouwmachinevereniging BMWT gaan volgend jaar elk apart ‘Technische Kontaktdagen’ organiseren.

Verschillen van inzicht over de inhoud van de manifestatie, de data en de locatie vormen de oorzaak van de breuk.

De twee verenigingen hebben de afgelopen twintig jaar samengewerkt met de organisatie van de tweejaarlijkse manifestatie in Wezep. Volgend jaar gaat NVWB Grondwerk alleen verder met de Technische Kontaktdagen (TKD), terwijl de vereniging BMWT een eigen evenement wil organiseren.

Directeur K. van Dongen van NVWB Grondwerk is buitengewoon teleurgesteld: “Natuurlijk wisten we dat er verschillen van inzicht waren. Maar begin mei werden we geconfronteerd met een brief van de BMWT, waarin de verdere samenwerking werd opgezegd. Eind april hadden we nog een voorstel voor verbeteringen gedaan. Dat was een grote teleurstelling.”

Volgens de BMWT liepen de meningen weliswaar uiteen, maar was er nog ruimte om te praten. Voorzitter L.M. Lubbers: “Met de eenzijdige bekendmaking van de NVWB per fax aan ingewijden over de TKD van 2000 is de breuk daar. Wij hadden de afspraak dat we tot 1 juni de weg voor overleg zouden openlaten. De deur is nu dicht.”

Over de brief van begin mei, waarin de BMWT de samenwerking met NVWB Grondwerk opzegt en die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, zegt Lubbers niets tijdens de inderhaast georganiseerde copieuze lunch met de vakpers.

Wel wil hij kwijt dat zijn organisatie volgend jaar eigen Technische Kontaktdagen wil houden op een tijdstip dat beter is afgestemd op andere, internationale evenementen.

Op pagina 9: Technische Kontaktdagen feest voor directeur en machinist.

Reageer op dit artikel