nieuws

Tunnel spaart milieu bij aanleg A69

bouwbreed

‘s-hertogenbosch – De aanleg van een nieuwe snelweg van Eindhoven naar de Belgische grens veroorzaakt minimale schade aan het milieu als een deel daarvan door een geboorde tunnel loopt.

Dat zegt het college van GS van Noord-Brabant in een reactie op het besluit van minister Netelenbos definitief van de aanleg af te zien. Netelenbos acht de schade aan het milieu dermate groot, dat ze een nieuwe weg niet ziet zitten. Ze wijst daarbij op het kwetsbare Dommeldal. De A69 zou daar doorheen lopen.

Volgens GS is het heel goed mogelijk een tunnel te boren onder dat waardevolle natuurgebied. Het dagelijks bestuur van de provincie wijst erop dat elders voor een soortgelijke oplossing is gekozen. Om bij Roermond de A73 te kunnen aanleggen, is gekozen voor een tunnel onder het Roerdal. De alternatieven die minister Netelenbos aandraagt, vormen geen oplossing voor de bestaande problemen. (anp)

Reageer op dit artikel