nieuws

Toekomst centrum Raalte nog drie weken onzeker

bouwbreed Premium

den haag/raalte – Nog even blijft de situatie voor Raalte spannend. Over ongeveer drie weken blijkt of het complete centrum-winkelgebied op z’n kop gezet kan worden. Dan doet de Raad van State namelijk een uitspraak over het nieuwe bestemmingsplan ‘Raalte centrum en omgeving 1997’.

De afgelopen zeven jaar werkten het gemeentebestuur van Raalte, Wilma Vastgoed en SVP Architectuur en Stedebouw aan een nieuwe toekomst voor het centrum-winkelgebied van Raalte. Besloten is in het winkelgebied alles te situeren rond een denkbeeldige acht, waardoor het winkelende publiek automatisch een rondtrekkende beweging gaat maken. Er komt 6150 vierkante meter nieuw winkeloppervlak bij en het centrum krijgt zo’n 70 nieuwe woningen.

Vier bestaande winkelbedrijven vrezen dat zij in de verdrukking komen. Zij eisten vrijdag bij de Raad van State schorsing van het nieuwe bestemmingsplan.

Zowel gemeente als provincie wezen er op dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken. Individuele belangen zouden hier moeten wijken voor algemene. Spoedig blijkt of de Raad van State die opvatting kan delen.

Reageer op dit artikel