nieuws

‘Technische Kontaktdagen feest voor directeur en machinist’

bouwbreed Premium

Vervolg van pagina 1 den haag/leidschendam – Voor de NVWB zijn de Technische Kontaktdagen (TKD) steeds een ‘maatschappelijke happening’ geweest, aldus directeur Van Dongen van NVWB Grondwerk. De BMWT wilde echter de commerciele kant op. Ingewijden geven ook aan dat de ‘Technische Kontaktdagen-oude-stijl’ nauwelijks commerciele uitstraling hebben.

“Maar dat is ook nooit de opzet geweest”, zegt Van Dongen. “Het was van oudsher een feest voor iedereen, van directeur tot machinist. We dachten dat dat een goede formule was. Maar kennelijk moet het vooral om de handel gaan. Toen wij de brief van de BMWT kregen, hebben we begrepen dat we op de weg van commercialisatie niet verder moeten gaan. Het gaat ons om het ontmoeten van vakgenoten”.

Voorzitter Lubbers van de BMWT legt de schuld van de breuk geheel bij de wegenbouwers. “Maar ik heb geen idee hoe de leden erover denken. Wat ik wel weet is, dat onze ledenvergadering de lijn die wij hebben uitgezet heeft geaccordeerd. En is heb ook geen idee hoe de AVBB, de koepel waarbij de NVWB is aangesloten, over de gang van zaken denkt”.

Vertrouwd

De NVWB heeft inmiddels aangekondigd de TKD in het jaar 2000 te houden op 25, 26 en 27 mei. In de aankondiging schrijft de NVWB dat ‘de vertrouwde locatie’ ook dan de Prinses Margrietkazerne aan de Kol. Teesweg in Wezep is. Binnenkort wordt meer duidelijk over programma en opzet.

De BMWT gaat in 2000 zelf een soort TKD organiseren. Lubbers: “In de loop van deze maand gaan we eens goed nadenken over hoe, waar en wanneer dat gebeurt. Duidelijk is dat we eind mei geen goed tijdstip vinden. Volgend jaar is in Parijs de grote Intermat en we zullen daarmee rekening moeten houden”.

Reageer op dit artikel