nieuws

Stimulering economie Breda en Waalwijk

bouwbreed

‘s-hertogenbosch – Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben een advies uitgebracht aan de staatssecretaris van Economische Zaken over projecten die in Brabant in aanmerking moeten komen voor steun uit de Stimuleringsregeling Ruimte voor Economische Activiteiten. De hoogste prioriteit kende GS toe aan de bedrijventerreinen in Breda en Waalwijk. De andere gemeenten die GS voordroeg zijn Helmond, Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Tilburg en Oss. “Dat GS bedrijventerrein De Haven in Waalwijk de hoogste prioriteit geeft, heeft te maken met het tekort in de regio”, zegt P. Beerlage van de provincie. “Het nieuwe bedrijventerrein moet het tekort opvangen van Midden-Brabant, maar ook van de regio Den Bosch.”

GS kenden Breda de hoogste prioriteit toe als het gaat om revitalisering van de bedrijventerreinen. Als reden voor de prioriteitsstelling noemt Beerlage de samenwerking tussen de bedrijven onderling, alsmede de cooperatie van de bedrijven met de overheid.

Reageer op dit artikel