nieuws

Steun Archeologisch Centrum Maastricht

bouwbreed

maastricht – De gemeente Maastricht en de provincie Limburg willen de Wiebengahal, nu nog onderdeel van het Bonnefantenmuseum, voor acht miljoen gulden verbouwen tot Archeologisch Centrum. De oude fabriekshal moet vanaf 2002 plaats bieden aan een van de belangrijkste archeologiecollecties van Nederland. Het Archeologisch Centrum verwacht jaarlijks zestigduizend bezoekers.

De gemeenteraad van Maastricht moet deze zomer nog instemmen met het te verwachten exploitatietekort van het nieuwe museum. Dat kan volgens woordvoerder Hoorn van de Directie Stadsontwikkeling oplopen tot jaarlijks acht ton. Zowel de provincie als Brussel betaalt mee aan de verbouwingskosten Een gewillig oor vond Hoorn ook bij demissionair staatssecretaris Van der Ploeg.

Uit de Wiebengahal moeten de plafonds weg om meer ruimte en licht te krijgen. Verder zijn kostbare aanpassingen nodig aan de – voor een archeologische collectie noodzakelijke – klimatologische omstandigheden. (anp)

Reageer op dit artikel