nieuws

Protest in Helmond tegen bruggenbouw

bouwbreed Premium

helmond – Een actiecomite heeft dinsdagmiddag burgemeester Van Elk van Helmond 3000 handtekeningen aangeboden. Het was een ondersteuning voor het protest tegen de voorgenomen aanleg van een brug over de Zuid-Willemsvaart. Verontruste burgers zijn bang dat de oeververbinding een enorme stroom auto’s gaat aantrekken, waardoor het gedaan is met de rust in de aangrenzende kasteeltuin.

Het gemeentebestuur ontwikkelde enkele jaren geleden ambitieuze plannen om de binnenstad een opknapbeurt te geven. Op een industrieterrein verrijst nu de wijk Boscotondo met woningen, een bioscoop, een museum en een nieuwe raadszaal. De geraamde kosten bedragen honderd miljoen gulden.

Boscotondo ligt pal aan een ongebruikt deel van de Zuid-Willemsvaart. Aan de andere kant staat een middeleeuws kasteel met een imposante tuin. Juist daar wil het gemeentebestuur een brug bouwen.

Reageer op dit artikel