nieuws

Politie ontruimt grondbedrijf

bouwbreed Premium

amsterdam – De politie heeft zestien actievoerders gearresteerd bij de ontruiming van het kantoor van het grondbedrijf van de gemeente Amsterdam. Woensdagochtend bezetten enkele tientallen krakers het kantoor aan de Weesperstraat. Ongeveer honderd ambtenaren konden niet aan het werk.

De krakers zijn het niet eens met het beleid van de gemeente om slooppanden tijdelijk te verhuren. De krakers wilden met de verantwoordelijke wethouder spreken. Wethouder P. Krikke was hiertoe bereid als de actievoerders de bezetting beeindigden. Dit weigerden de krakers waarop de wethouder vertrok. De politie ontruimde het pand.

Zestien actievoerders werden geboeid in een bus van het openbaar vervoer afgevoerd. Hen wordt lokaalvredebreuk ten laste gelegd. (anp)

Reageer op dit artikel