nieuws

Nieuw museumplein

bouwbreed Premium

Vanuit de lucht lijkt het nieuwe Museumplein nog het meest op een groot grasveld. Wie op de grond staat, wordt echter getroffen door het enorme gevoel van ruimte, in combinatie met een zekere statigheid die de dubbele rijen platanen met zich meebrengen. ‘Lichtlijnen’ zorgen overdag voor daglichttoetreding in de ondergrondse ruimtes, terwijl zij ’s avonds het park verlichten.

Vlak achter het Rijksmuseum zijn twee glazen gebouwtjes gekomen: de museumwinkel en het Cobracafe. In de pilaren zijn de afzuigpijpen verwerkt van de ventilatievoorziening in de busgarage. De installaties zelf bevinden zich in het middengedeelte van winkel en cafe.

Werknemers leggen de laatste hand aan de klinkerbestrating die de onderste laag van de parkeergarage siert. Het plafond rust met een paddestoel-constructie op de kolom.

Reageer op dit artikel