nieuws

KPN vecht door na uitspraak rechter

bouwbreed Premium

den haag – KPN Telecom en Libertel moeten voor de plaatsing van GSM-installaties op gebouwen een bouwvergunning aanvragen. Dat heeft de bestuursrechter in Haarlem gisteren beslist. KPN weigert zich neer te leggen bij de uitspraak.

Haarlemmermeer had KPN en Libertel dwangsommen van respectievelijk 4,4 en 2,4 miljoen gulden opgelegd, omdat ze bleven weigeren een vergunning aan te vragen voor GSM-installaties. Daarop spanden beide bedrijven een rechtszaak aan.

KPN gaat desnoods tot aan het Europese Hof om zijn gelijk te halen, laat de woordvoerder van KPN weten. “We zijn het er principieel mee oneens. De mobiele communicatie neemt hand over hand toe. Het bedrijfsleven wordt er steeds afhankelijker van. Meer communicatie betekent meer antennes.”

Bovendien steekt het KPN dat de rijksoverheid miljarden incasseert aan het uitgeven van mobiele licenties. Deze zijn ook aan voorwaarden gebonden, zoals een gegarandeerde dekking van het netwerk. “En de lokale overheid houdt de masten weer tegen die de dekking mogelijk maken”, luidt de klacht van KPN. “Advocatenkantoren zullen hier rijk van worden”, luidt de overtuiging van de woordvoerder.

Op pagina 2: Bouwvergunning voor GSM-mast meestal nodig.

Reageer op dit artikel