nieuws

Koop wellicht nieuwe eigenaar airport Eelde

bouwbreed

groningen – De Koop Holding BV uit Groningen wordt mogelijk de nieuwe eigenaar van het Groninger Airport Eelde. Dat bleek tijdens het onlangs gehouden Havendiner in Midwolda.

Tijdens het diner sprak minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat over de intenties van de overheid om (lucht)havens in de toekomst te privatiseren. Directeur H. Koop zei geinteresseerd te zijn als airport Eelde in de verkoop gaat.

Volgens de Koop Holding bestaan bij het bedrijf nog geen concrete plannen voor de aankoop van het vliegveld bij Eelde. “We hebben alleen aangegeven dat we interesse hebben. Meer valt er eigenlijk nog niet te zeggen”, legt voorlichtster Ilona Jensema van Koop uit. “Het wachten is nu op het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dat bepaalt wanneer Eelde wordt geprivatiseerd.”

De overheid is voor tachtig procent eigenaar van Groningen Airport Eelde. De provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Assen, Groningen, Noordenveld en Zuidlaren hebben twintig procent van het vliegveld in handen. Jaarlijks steken de aandeelhouders miljoenen in de luchthaven die met een exploitatietekort kampt. Naar verluidt is dat ook de reden voor de aanstaande privatisering.

Hangar

Koop Holding beschikt over een kersverse hangar op Eelde voor de eigen vliegtuigen en voor de stalling en het onderhoud van vliegtuigen van derden. Deze hangar werd afgelopen vrijdag feestelijk geopend. Volgens Jensema staat dit gegeven los van de plannen voor de aankoop van het vliegveld.

De Koop Groep is een nationaal en internationaal werkende groep van bedrijven die zich voornamelijk bezighoudt op het brede gebied van de aannemerij. De groep richt zich vooral op de aanleg van pijpleidingen en kabels.

De Koop Groep telt circa zesduizend medewerkers en had in 1998 een jaaromzet van 1,6 miljard gulden. Dochteronderneming Nacap is gevestigd op het industrieterrein nabij het vliegveld.

Reageer op dit artikel