nieuws

Kerk van de Heilige Vincentius blijft monument

bouwbreed

eindhoven – De halverwege vorige jaar gesloten kerk van de Heilige Vincentius aan het Pastoor Dusseplein in Eindhoven is definitief een gemeentelijk monument. Het bestuur van de Rooms Katholieke Districtsparochie Woensel-Midden trachtte de monumentverklaring ongedaan te krijgen via een procedure bij de Raad van State. Die ziet echter geen aanleiding in te gaan op de wens van het kerkbestuur.

Het bestuur wil de kerk verkopen. De post achterstallig onderhoud is al opgelopen tot 7,5 ton. Kopers zouden worden afgeschrikt door het feit dat de kerk een monument is. Dan ios sloop in elk geval niet aan de orde en verbouwen is ook aan strenge regels gebonden. Toch zal de toekomstige koper nu moeten proberen zich daar naar te richten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels