nieuws

Innovatieprijs voor emissiearme lijmen

bouwbreed

Unipro, producent en leverancier van kleefstoffen en kunststofharsvloeren, heeft de zogeheten Overijssel Innovation Award gewonnen voor haar emissiearme lijmen. De prijs is ingesteld door de provincie Overijssel en de ontwikkelings- en investeringsmaatschappij OOM.

Het bedrijf uit het Twentse Haaksbergen maakt een lijm op waterbasis zonder oplosmiddelen. Het product valt binnen de hoogste kwalificatie, de EC1 klasse. Het betreft hier lijmen die minder dan 500 microgram per kubieke meter emitteren. Opmerkelijk zou zijn dat Unipro deze kleefstoffen voor vloerbedekkingen voor nagenoeg dezelfde prijs kan aanbieden als de traditionele lijmen.

Het bedrijf heeft al sinds 1990 oplosmiddelvrije kleefstoffen in haar pakket. In 1996 zette Unipro via haar Duitse licentiepartner emissiearme lijmen in de markt.

Per 1 januari 2000 overigens zijn onder anderen de producenten van vloerbedekking verplicht over te schakelen op oplosmiddelvrije lijmen.

Reageer op dit artikel