nieuws

Hoofdstad en Utrecht zijn sterke groeiers

bouwbreed

den haag – Utrecht en Amsterdam zijn de snelst groeiende steden van Nederland. Tot 2003 zal de economie van beide steden naar verwachting jaarlijks groeien met gemiddeld 2,8 procent. “Dat is ruim boven het gemiddelde in Nederland. De gunstige ontwikkeling is vooral een gevolg van de sterk ontwikkelde dienstensector,” stellen onderzoekers van het Rotterdamse NEI in de nieuwe, European Regional Prospects: Analysis and Forecasts to 2003.

In het onderzoek zijn ook de regio’s onderzocht. Flevoland is met een verwachte groei in toegevoegde waarde van 4 procent een topregio in Europa. “De noordelijke provincies blijven duidelijk achter”, signaleren de onderzoekers van NEI. “Zij blijken in beperkte mate in staat om nieuwe investeringen naar zich toe te trekken.”

Reageer op dit artikel