nieuws

Elsevier

bouwbreed

Onder de kop ‘Het grote graafspel’ legt Elsevier uit waarom KPN en concurrenten ‘als een dolle’ kabels aanleggen: met datacommunicatie valt jaarlijks zestien miljard gulden te verdienen.

Let wel: verdienen. Op elke Nederlander wordt jaarlijks meer dan duizend gulden winst gemaakt. En het einde van de marktgroei is nog lang niet in zicht. “Met de toename van het Internetgebruik neemt de behoefte aan capaciteit en snelheid toe, wat vraagt om meer dikkere glasvezelkabels.’

KPN en Telfort hebben een flinke voorsprong, zij hebben al een netwerk. “MCI Worldcom en Versatel proberen zo snel mogelijk in te lopen.” De beslissing om een netwerk te graven, is volgens het blad een gecalculeerde gok. Ver vooruit kijken is onmogelijk, maar de kabels moeten jaren meekunnen.

Reageer op dit artikel