nieuws

Eerste fase klaar van Muiderpoort-station

bouwbreed

amsterdam – Vrijdag wordt weer een fase in de renovatie van het station Amsterdam Muiderpoort afgesloten. Dan worden de nieuwe trapopgangen en liften naar de perrons in gebruik genomen en de bestaande tunnel, die door het publiek als naargeestig en onveilig werd gekarakteriseerd, gesloten.

Daarna kan HBG Utiliteitsbouw verder werken aan de voltooiing van de renovatie van het station, waarvan de kosten ongeveer achttien miljoen gulden bedragen. In november zal het hele werk, opgedragen door NS Railinfrabeheer, zijn geklaard.

Het station, in 1939 ontworpen door architect ir. H.G.J. Schelling, is tot beschermd stadsgezicht verklaard. Vooral het gerestaureerde seinhuisje dat boven alles uitsteekt, geldt als een markant herkenningspunt in het stadsgezicht.

Reageer op dit artikel