nieuws

DNB stelt groei economie bij

bouwbreed Premium

den haag – De economische groei zal dit jaar niet uitkomen op 2 procent maar op 2,3 procent. Deze voorspelling doet De Nederlandsche Bank (DNB) in haar kwartaalbericht van juni. Volgend jaar zal de groei volgens de centrale bank met 2,5 procent aantrekken.

Het ‘optimisme’ van DNB volgt op eenzelfde geluid van het Centraal Planbureau

Vergeleken met vorig jaar, toen de economie met 3,8 procent uitdijde, is de 2,3 procent een fikse daling. Oorzaak: een terugval van de export en een vertraging in de groei van binnenlandse bestedingen door de Azie-crisis.

Maar “het conjuncturele dieptepunt wordt dit jaar al gepasseerd”, meent DNB. De bank verwacht ook dat de inflatie dit jaar tot 2,3 procent aanwakkert en ziet daarin de komende jaren weinig verandering.

Reageer op dit artikel