nieuws

Dikbil

bouwbreed

Was u, bij gebrek aan bouwkundige kwesties, van plan niet Europees te stemmen? Neem toch de moeite en help de dikbilkoe.

Dikbilkoeien worden gefokt vanwege de extra biefstukjes. Echter, het kalf is al zo dik dat het niet gewoon ter wereld kan komen. Altijd is een keizersnede nodig voor dit mismaakte dier.

De keizersnede was een goede vinding. Vroeger werden te dikke kalven in de baarmoeder aan stukken gesneden. Vergeefs was dan al geprobeerd het dier met een touw om de poten er met geweld uit te trekken. Later is daar zelfs een krik voor uitgevonden; kon je met minder man nog harder trekken.

Die goede operatie is nu echter standaard geworden om mismaakte, te dikke dieren te kunnen fokken. We zijn weer terug bij de gewelddadigheid. Houdt u van koeien, stem dan op de partij die zich tegen deze bio-industrie keert: de SGP/GPV/RPF.

Reageer op dit artikel