nieuws

Aannemers traag bij woningaanpassing

bouwbreed

sittard – Aannemers laten gehandicapten die krachtens de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) toestemming hebben voor een woningaanpassing, drie tot vijf maanden wachten voordat zij met de werkzaamheden beginnen.

Het gemeentebestuur van Sittard heeft voor deze klussen vier vaste aannemers beschikbaar. De gemeenteraad vindt de wachttijden veel te lang en ‘eist’ dat meer aannemers worden ingeschakeld.

Getracht wordt nu meer bedrijven aan de lijst toe te voegen. Betrokkenen moeten ook zelf een aannemer kunnen kiezen. De meerkosten zijn voor hun rekening.

D66 twijfelt over de werkdrukte van de aannemers. Fractievoorzitter Winants zegt daarover: “Toen ik recent mijn woning wilde laten verbouwen, ontving ik, na een publicatie in Cobouw, tientallen aanbiedingen van bouwbedrijven.”

Reageer op dit artikel