nieuws

Aankoop Oibibio niet in strijd met regels

bouwbreed Premium

den haag – Met de aankoop van de panden van Oibibio in Amsterdam voor 40 miljoen gulden heeft woningcorporatie Het Oosten niet gehandeld in strijd met de regels. Dat schrijft staatssecretaris Remkes in een brief aan de Tweede Kamer.

Het Oosten heeft volgens Remkes wel risico genomen, maar hij vindt niet dat daarmee de financiele continuiteit van de corporatie in gevaar komt.

Wel is volgens Remkes aangetoond dat de corporatie handelde in het belang van de leefbaarheid van de buurt waarin de Oibibio-panden staan, hetgeen als een van de taken van een corporatie kan worden beschouwd. Het Oosten had al eerder panden in de buurt van Oibibio gekocht met als doel het wonen boven winkels te bevorderen en om andere leefbaarheidsbevorderende bestemmingen aan panden te geven. Verder kon daarmee speculatie, leegstand, verval en ongewenst gebruik worden tegengegaan.

De gemeente Amsterdam steunt de woningcorporatie en heeft dan ook 750.000 gulden aan de aankoop van de panden van Oibibio bijgedragen.

Reageer op dit artikel