nieuws

Vierhonderd miljoen voor spoor in China

bouwbreed Premium

berlijn – Een consortium van de Duitse concerns Adtranz en Siemens hebben de opdracht gekregen in China het 950 kilometer lange spoorwegtraject van Harbin naar Dallan te elektrificeren. Contractpartners zijn het Chinese ministerie Spoorwegen en de China National Machinery Import and Export Company. De opdracht is in zijn soort de grootste ooit gegeven en vergt een investering van 392 miljoen gulden. Van het geld gaat 55 procent naar treinenbouwer Adtranz en 45 procent naar de divisie verkeerstechniek van Siemens.

Het Duitse consortium levert onder leiding van Adtranz een systeem voor de stroomverzorging van 2800 kilometer rails, zeventien tussenstations plus de benodigde stroomafnemers en begeleidingssystemen. De Chinese spoorwegen leveren onder meer masten plus isolatoren en verrichten tal van bouwwerkzaamheden. Op het traject, waarop momenteel nog dieseltreinen worden ingezet, zullen vanaf november 2001 elektrisch aangedreven treinen kunnen rijden met snelheden tot tweehonderd kilometer per uur.

Reageer op dit artikel