nieuws

Veilig schuren van randen troffels

bouwbreed

Uit de Verenigde Staten komt een handig hulpmiddel voor het vlakschuren van randen van troffels. Het is van kunststof en heeft een vorm, die goed in de hand past en bescherming biedt tegen verwondingen. De bijbehorende vijl bevindt zich in een sleuf in de kunststof behuizing. In het Engels wordt het hulpmiddel ‘Masons Trowel File’ genoemd. Het is ontwikkeld door Fritz Hoffschneider, al meer dan veertig jaar werkzaam als aannemer van metselwerken. Er zijn twee uitvoeringen, voor links- en rechtshandigen, verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, groen en oranje. Bij de ‘Trowel File’ wordt een kwalitatief hoogwaardige vijl meegeleverd, die na gebruik makkelijk door een nieuwe is te vervangen.

RJR Industries, 3100 S. Sheridan Unit 1C, Ste. 115, Denver, CO 80227, USA, fax 00 1 303 7839803.

De ‘Trowel File’ beschermt de hand bij het vlakschuren van de randen van troffels.

Reageer op dit artikel