nieuws

Sjoemelende wethouder stapt op

bouwbreed

ambt delden _ Na druk uit de eigen CDA-fractie is wethouder Lentelink uit de gemeente Ambt-Delden opgestapt. Daarmee heeft hij het oordeel van de gemeenteraad niet afgewacht. De bewindsman, die samen met zijn echtgenote een varkenshouderij bestiert, had zijn varkenschuur langer en breder gemaakt dan de bouwvergunning toestond. Het plaatselijke CDA is unaniem van mening dat de wethouder van ruimtelijke ordening en milieubeheer in die hoedanigheid niet langer kan functioneren.

De gemeenteraad moet zich nog wel uitspreken over de andere in opspraak geraakte CDA-wethouder Eshuis. Hij ging eerder bouwen dan de afgifte van de vergunning. Van zijn eigen partij mag hij aanblijven, omdat het vergrijp zijn functioneren als portefeuillehouder van financien en openbare werken niet in de weg zou staan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels