nieuws

Groot verlies voor kabelbedrijf UPC

bouwbreed Premium

amsterdam – De grootste private kabelmaatschappij van Europa, UPC, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 140 miljoen gulden geleden. In dezelfde periode van 1998 was het verlies nog 52 miljoen.

UPC is in Nederland eigenaar van United Telekabel Holding, een bedrijf met ruim 850.000 kabelaansluitingen buiten de Randstad. Verder bezit UPC een belang van vijftig procent in het Amsterdamse kabelbedrijf A2000.

UPC boekte in de eerste drie maanden een omzet van 149 miljoen tegen 95 miljoen in 1998. Het operationele resultaat voor belastingen, afschrijvingen en buitengewone lasten daalde van 37 miljoen in het eerste kwartaal van 1998 tot 14 miljoen nu. UPC lanceerde in mei twee gespecialiseerde televisiekanalen in Amsterdam; een film- en een sportkanaal.

UPC verwacht de komende jaren in de rode cijfers te blijven. Het heeft volgens de directie te maken aanloopverliezen. “Als we zo agressief blijven aankopen, moeten we flink investeren in die netwerken. We gaan er van uit dat een nieuw project na twee jaar meer oplevert dan we er hebben ingestoken.” Het Amsterdamse kabelnet wordt in de loop van het jaar uitgebreid met zes nieuwe zenders. Er komen themakanalen als een vrouwenzender, nog een sport- en filmzender, en een ruimtevaartkanaal bij. (anp)

Reageer op dit artikel