nieuws

Den Haag pakt Spuiplein aan

bouwbreed

den haag – B & W. van Den Haag willen het Spuiplein verbeteren volgens een voorstel van de architect van dit plan, Joan Busquets. Er dient een betere aansluiting te komen tussen het plein en de omliggende bebouwing ‘met instandhouding van de leegte en de weidse opzet van het Spuiplein’. Het plan moet tussen nu en begin 2000 vorm krijgen.

Gedacht wordt om op de trappen van hotel Mercure een serre te bouwen. Ook wordt gekeken naar de haalbaarheid van een theatercafe en aangepaste entreeruimte bij de dr. Anton Philipszaal. Met de aanwezige horecaondernemers wordt de mogelijkheid van extra terrassen langs de gevel aan de Turfmarkt onderzocht. In de wintermaanden wil de gemeente een schaatsbaan op het plein realiseren, aldus het voorstel. Het plein moet in de ogen van de gemeente een soort ‘cultuurplein’ worden.

Reageer op dit artikel