nieuws

Bouw Het Valkhof

bouwbreed

vastgelegd in fototentoonstelling nijmegen – Vooruitlopend op de opening van museum Het Valkhof in Nijmegen kunnen belangstellenden met ingang van vandaag een fototentoonstelling over de bouw van het museum bekijken in het Nijmeegse informatiecentrum Open Huis.

Ongeveer veertig foto’s tonen de verschillende fasen in het ruim twee jaar durende bouwproces van Het Valkhof, vanaf het bouwklaar maken van de grond tot aan de inrichting van de tentoonstellingszalen.

Architect Ben van Berkel ontwierp in opdracht van de Stichting Museum Het Valkhof een ‘glazen huis’. Dit sobere gebouw met strakke gevel en een golvend plafond vormt een verbinding tussen het landschap en het stadscentrum. Alle expositiezalen samen hebben een vloeroppervlakte van ruim 2700 vierkante meter.

De getoonde foto’s brengen markante momenten tijdens de bouw in beeld. Zo zijn het begraven van een tijdcapsule bestemd voor archeologen in de toekomst en het bereiken van het hoogste punt vastgelegd. Museum Het Valkhof wordt op 11 september officieel geopend.

Reageer op dit artikel