nieuws

Studie naar fysieke scheiding van rijbanen bij overwegen

bouwbreed

den haag – Bij spoorwegovergangen met halve bomen wordt uit oogpunt van verkeersveiligheid mogelijk een fysieke scheiding aangebracht tussen de twee weghelften. Op die manier moet worden voorkomen dat weggebruikers tussen de halve afsluitbomen door zigzaggen als deze zijn gesloten voor een naderende trein.

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat schrijft in antwoord op vragen van SP-Kamerlid Van Bommel dat zo’n maatregel op dit moment wordt bestudeerd. Dat gebeurt in het kader van een breder onderzoek naar mogelijkheden om overwegen veiliger te maken. Het aanbrengen van een fysieke afscheiding is een wens van Veilig Verkeer Nederland.

Van Bommel stelde vragen naar aanleiding van het grote aantal ongelukken op overwegen.

Het is de bedoeling dat het onderzoek naar de veiligheid op overwegen verscheidene oplossingen oplevert. De meest kansrijke zullen worden beproefd.

Netelenbos kondigt ook aan dat het de bedoeling is, deze zomer de al jaren geleden aangekondigde proef met hele afsluitbomen te starten.

Reageer op dit artikel