nieuws

PvdA discussieert online over wao

bouwbreed

den haag – De PvdA wil via het Internet een discussie op gang brengen over de wao-problematiek. Op de website van de partij (www.pvda.nl) is een speciale nieuwsgroep geopend. Daar bevindt zich een meldpunt voor individuele klachten, problemen en opmerkingen. Hier is ook alle relevante documentatie over de wao te vinden.

Het is de bedoeling dat de uitkomsten van de discussie worden gebruikt voor speciale bijeenkomsten over de wao, die de sociaal-democraten op 1 mei (Dag van de arbeid) organiseert.

De nieuwsgroep bestaat sinds vrijdag. Maandag zijn PvdA-Kamerlid J. Smits en partijvoorzitter M. van Hees betrokken bij het aanzwengelen van de discussie. Tussen 12 en 13 uur reageren ze online. Daarbij zijn ook een arbodeskundige en dertig PvdA-leden betrokken.

De belangrijkste vragen die bij de discussie aan bod zullen komen zijn hoe kan worden voorkomen dat mensen in de wao raken en hoe er voor kan worden gezorgd dat mensen vanuit de wao reintegreren. Het zijn ook de vragen waarmee de politiek momenteel worstelt, omdat negenhonderdduizend mensen in de wao zitten.

Reageer op dit artikel