nieuws

Heineken onderzoekt aanleg eigen haven

bouwbreed Premium

zoeterwoude – Bierbrouwer Heineken verricht een haalbaarheidsonderzoek naar de bouw van een haven in de Oude Rijn nabij zijn vestiging in Zoeterwoude. Dit om in de toekomst een deel van het transport van verpakkingen en grondstoffen over het water te laten uitvoeren. Heineken is daarover druk in gesprek met verschillende partijen. Met het vervoer van zijn halfproducten over water wil Heineken het wegvervoer drastisch terugbrengen en daarmee de CO2-emissie en -overlast voor de regio verminderen. Met het vervoer over water heeft Heineken positieve ervaringen opgedaan bij de vestiging in Den Bosch. Van het transport van exportproducten wordt 35 procent met schepen vervoerd.

Op jaarbasis scheelt dat volgens Heineken twintigduizend vrachtautoritten. (anp)

Reageer op dit artikel