nieuws

Bouwrecyclingprijs voor Van Vliet

bouwbreed

utrecht – De prijs voor bouwrecycling 1999 is toegekend aan de firma Van Vliet Contrans uit Wateringen.

De prijs is bestemd voor ‘een instelling, bedrijf of persoon die de nuttige toepassing van reststoffen en het hergebruik van vrijkomende materialen in de bouw in Nederland op bijzondere wijze heeft ontwikkeld of gestimuleerd’. Genomineerd voor de prijs waren verder de Woningstichting Patrimonium (Amsterdam), KWS-dochter Aveco (Utrecht) en aannemersbedrijf Meulenberg Recycling (Stein).

Van Vliet kreeg de prijs ‘voor haar gehele gamma van recycle-activiteiten op het gebied van bouw- en sloopafval, en van recycling van steenwol uit de kassen in het Westland’, aldus het juryrapport.

Het Wateringse bedrijf wordt omgeven door Westlandse kassen en verwerkte onder meer 100.000 kubieke meter steenwol tot grondstof voor bakstenen en ‘nieuwe’, gerecyclede steenwol.

Directeur-generaal H. Pont van het Directoraat-generaal milieubeheer van het ministerie van VROM reikte de prijs uit op het ‘Nationale congres bouw- en sloopafval’ afgelopen dinsdag. Hij verving staatssecretaris Remkes van VROM, die in de Tweede Kamer moest zijn. Algemeen directeur M. van Buijtene van Van Vliet Contrans nam de prijs in ontvangst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels