nieuws

Nuon verwijdert haperende warmtepompen

bouwbreed Premium

nijmegen – Energiebedrijf Nuon gaat de warmtepompen van de woningen in de Nijmeegse Galvanistraat vervangen door HR combi+ gasketels. Dat is de uitkomst van slepende onderhandelingen tussen Nuon en de bewonersvereniging.

De bewoners zitten al sinds 1997 met lawaaiige, haperende warmtepompen. Daar komt uiterlijk half juli een eind aan. De vervanging gaat enkele miljoenen guldens kosten, maar het is nog niet duidelijk wie dat gaat betalen. Momenteel onderhandelt Nuon nog met fabrikant, importeur en installateur. Duidelijk is wel dat de bewoners buiten schot zullen blijven. Woordvoerder F. Verdeuzeldonk wil niet zeggen bij wie de schuld ligt van de falende waterpompen: “Maar met die partijen gaan we niet meer in zee, dat lijkt me duidelijk.”

Voor het energiebedrijf zijn de teleurstellende ervaringen in de Galvanistraat geen reden te stoppen met warmtepompen. Verdeuzeldonk ziet daarvoor geen enkele aanleiding: “We hebben juist heel goede ervaringen met onze eerdere projecten, dat zijn er een stuk of twintig. We geloven in deze technologie, en we gaan er daarom hoe dan ook mee door.”

Momenteel installeert Nuon in een project warmtepompen, gebaseerd op het concept dat ook in voetbalstadion Gelredome naar tevredenheid werkt. Het gaat om meer dan honderd woningen. De bewoners schijnen de apparatuur met redelijk vertrouwen tegemoet te zien.

Reageer op dit artikel