nieuws

Nieuwe minigraver van JCB

bouwbreed Premium

De Britse fabrikant van minigraafmachines JCB heeft een nieuwe 5-tons machine geintroduceerd. Deze 8052 is de grootste uit de serie tot nu toe. De machine is 2 meter breed, 2,5 meter lang en heeft een beperkte oversteek naar achteren. Als de bovenwagen 90 graden is gedraaid ten opzichte van de rupsen, hangt de achterkant van de machine slechts 30 centimeter over de rupsen.

De maximale laadhoogte en graafdiepte zijn vier meter. Wanneer de machine is uitgerust met een 1900 millimeter graafarm, is de breekkracht van de bak 42 kN en van de graafarm 25 kN. De 2,2 liter-motor van Perkins geeft 33 kW.

De machine is volledig compatible met de bestaande uitrustingsstukken van de graaf/laadcombinatie van JCB, zoals hydraulische sloophamers.

JCB NV, Waardenburg, tel.: (0418) 654652.

De JCB 8052 is de grootste van de serie tot nu toe.

Reageer op dit artikel