nieuws

Modellen nieuwbouw school Hoogezand

bouwbreed

hoogezand – Architectenbureau Kraaijvanger Urbis heeft aan het college van B en W van Hoogezand, de raadscommissie Onderwijs en de bestuurscommissie van het college, globale ontwerpen gepresenteerd voor de nieuwe huisvesting van het dr. Aletta Jacobscollege (AJC). Binnenkort wordt een variant gekozen, die de architecten vervolgens in detail uitwerken.

Voor de zomervakantie van 1998 heeft de gemeenteraad ingestemd met het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de verbouw- en nieuwbouwmogelijkheden van het dr. Aletta Jacobscollege. De ontwerpen van Kraaijvanger Urbis hebben – in de geest van een haalbaarheidsstudie – het karakter van een ‘quick scan’. De vier modellen leggen de verschillen op hoofdlijnen bloot.

Het AJC is toe aan een nieuw jasje. De school heeft nu twee locaties (Erasmusweg en Nieuweweg), waarvan er een moet wijken voor het nieuwe stadscentrum. Bovendien passen de twee gebouwen niet meer bij de onderwijsopvattingen van deze tijd: de ontwikkeling van ‘leerfabrieken’ naar ‘leercentra’ vraagt een andere architectuur met veel open studieplekken en multifunctionele ruimten.

Reageer op dit artikel