nieuws

Metamorfose van winkelcentrum Enschede

bouwbreed

enschede – Het overdekte Enschedese winkelcentrum de Klanderij Passade ondergaat een metamorfose. Het winkeloppervlak wordt met 5000 vierkante meter uitgebreid tot 12.000 vierkante meter. De renovatie gaat circa 100 miljoen gulden kosten. Het ontwerp is afkomstig van het Britse architectenbureau Greig en Stephenson.

De blinde muren van het in zichzelf gekeerde winkelcentrum maken plaats voor glazen etalages. Aan alle drie straatzijden worden winkelunits gevestigd. Openheid en transparantie zijn kenmerkend voor het ontwerp. In het interieur wordt veel natuursteen verwerkt.

Boven de winkels komen twintig huurappartementen. Het aantal winkels stijgt van dertig naar 45. De gemeente moet eerst haar goedkeuring aan de plannen geven.

De verbouwing van de Klanderij Passade maakt deel uit van de totale herinrichting van het Van Heekplein dat honderden miljoenen guldens gaat kosten.

Reageer op dit artikel