nieuws

Herinrichting Fries recreatiemeer gereed

bouwbreed

raerd – De herinrichting van het Tjeukemeer, een van de Friese recreatiemeren, is voltooid. De afgelopen jaren werkten Waterwerken Lelystad BV en Krans VOF Borger in opdracht van De Marrekrite, het recreatieschap voor het Friese waterland, aan het opwaarderen van het meer. De totale kosten van deze operatie bedragen 7,1 miljoen gulden.

De herinrichting heeft betrekking op de aanleg van twee eilanden, het baggeren van ondieptes tot een vaardiepte van 1.90 meter en de aanleg van een strand bij Echtenerbrug. De Marrekrite hoopt met het project meer toeristen op en rond het Tjeukemeer te houden. Het plan wordt meegefinancierd door de gemeente Lemsterland, provincie Friesland, de Europese Unie en ISP-gelden.

Op 12 mei wordt het Tjeukemeer officieel opnieuw ingebruik gesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels