nieuws

HBG verkoopt laatste project Ergon aan Detron Group

bouwbreed

den haag – Met de overname van het TeleBuild-project door telecombedrijf Detron Group heeft de Hollandsche Beton Groep (HBG) het laatste project van zijn voormalige installatiedivisie Ergon afgestoten. HBG is hierdoor weer een stapje dichter bij de nieuwe organisatiestructuur.

Telebuild omvat het ontwerp en de aanleg van infrastructuur voor een mobiel netwerk, gebouwd door Nokia en Nortel. Eind vorig jaar verkocht HBG zijn installatiedivisie Ergon in verband met de nieuwe organisatorische koers die het concern wil gaan varen.

“We hebben afscheid genomen van de elektrotechnische installatieproductie. Dit project bleef over. Aangezien TeleBuild een puur elektrotechnisch project is waren we het liever kwijt dan rijk”, licht woordvoerder A. Pronk van HBG toe.

Algemeen directeur G. Banken van Detron heeft met de overname van TeleBuild een van zijn grote concurrenten weggespeeld. “Deze overname past in mijn voorspelling van een aantal jaren terug dat bouwbedrijven zich verkijken op mobiele netwerken. Steeds meer bouwers stoten de aanleg van opstelpunten voor mobiele communicatie af. De telecombedrijven blijken toch beter uit de voeten te kunnen met deze werken”, stelt Banken.

De directeur van beursbaby Detron verwacht dat teleBuild een gunstig effect heeft op de resultaten van zijn bedrijf: “Dit project duurt nog circa twee jaar. We verwachten voor 1999 toch zeker twaalf tot vijftien miljoen gulden uit Telebuild te kunnen halen.”

Reageer op dit artikel