nieuws

Buiten

bouwbreed Premium

Hoe lang is het nu al guur? Wij zijn ongemerkt een nieuw tijdperk binnengewaaid, van IJstijd naar Lange Herfst. Het wordt nooit meer droog. Ach, de bouw vindt daar wel wat op. We werken in een doorwerkdorp in doorwerkkleding met doorwerkmaterialen. Maar waar moeten de mensen heen zonder dak?

Vroeger op het dorp had je Bartus. Die zwierf rond met onduidelijke handel. Soms hielp hij mee op het land. Hij overnachtte in de hooiberg en waste zich aan de pomp. Dat klinkt als nostalgie, maar het is feitelijke geschiedschrijving – de Betuwe anno 1960.

Het is geen onwil dat Bartus nu buiten moet blijven. U en ik hebben geen hooiberg meer, overdag is niemand thuis om een boterham te geven en zwervers in het portiek zijn slecht voor de waarde van het onroerend goed. Het is geen onwil. Dat maakt de vraag des te klemmender: waar moet Bartus blijven?

Reageer op dit artikel