nieuws

Bouwbaas Andre Baar wordt niet langer vervolgd

bouwbreed

amsterdam – De topman van NBM-Amstelland, Andre Baar, wordt niet langer vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft besloten het gerechtelijk vooronderzoek te beeindigen. Dit heeft de Raad van Commissarissen van het bedrijf bekend gemaakt.

De toezichthouders laten weten ‘met instemming’ kennis te hebben genomen van het besluit van het Openbaar Ministerie. “De Raad ziet hierin een bevestiging van zijn in december 1997 uitgesproken vertrouwen in de heer Baar en in zijn functioneren als bestuursvoorzitter.”

Advocaat mr. R. Verbunt over het OM-besluit: “Dit onderschrijft de stelling van mijn client vanaf de eerste minuut, dat hij niet betrokken is geweest bij enige malversatie. De door Justitie vermeende coderekening is niet gevonden. De aanvankelijke beschuldigingen zijn niet hard gemaakt, net zomin als de overige beschuldigingen als de beursfraude.”

Over een eventuele schadevergoeding voor de veertien maanden van het onderzoek wordt nog nagedacht. “Wij gaan straks eens rustig evalueren. Baar heeft overigens geen rancune tegen het OM. Hij begrijpt best dat er onderzoeken moeten worden gedaan. Gelukkig is hij een sterke man die de geestelijke druk heeft kunnen verdragen”, nuanceert Verbunt.

Op pagina 2:

OM baarde slechts opzien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels