nieuws

Verhuizing markt fors duurder dan begroot

bouwbreed Premium

raalte – De kosten van het verplaatsen van de weekmarkt vanuit het centrum van Raalte naar de Domineeskamp vallen 0,4 miljoen gulden hoger uit dan was berekend. Dat komt omdat op het nieuwe marktterrein een nieuwe elektrische installatie moet worden aangelegd. Bij de verhuisplannen was de gemeente er van uitgegaan dat de bestaande installatie zou worden verplaatst. Dat blijkt nu niet te kunnen.

Het centrum van Raalte wordt binnenkort overhoop gehaald en daardoor is er geen plaats meer voor de weekmarkt en de bijbehorende parkeerplaatsen. Raalte stak daarom al een half miljoen gulden in de realisatie van een tijdelijke parkeervoorziening die grenst aan de bestaande parkeerplaats. Ook trok de gemeente eenzelfde bedrag uit voor een permanente kunststof honingraat-structuur in de ondergrond.

De extra kosten voor de installatie wil de gemeente voor een deel terugverdienen via een verhoging van de marktgelden. Het restant komt uit het fonds dorpsuitleg.

Reageer op dit artikel