nieuws

‘Niveau van websites voor de bouw stijgt snel’

bouwbreed Premium

‘SFB Online’ (http://www.sfb.nl) van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid heeft de iGBi Award gewonnen. “Het gebruik van deze website draagt daadwerkelijk bij aan een efficiente bedrijfsvoering.

SFB Online steekt er met kop en schouders bovenuit”, aldus H. van Velzen van Media Plaza. Hij constateert wel, dat het niveau van de websites voor de bouw bijzonder snel stijgt.

“Op deze Bouwbeurs heb ik de meest geweldige sites gezien”, aldus Van Velzen. “De meeste daarvan zijn pas de laatste twee of drie weken in de lucht gegaan. Daardoor konden ze niet meer meedingen naar de iGBi Award.”

Vier medewerkers van Media Plaza hebben niet minder dan 238 sites bezocht. Vier daarvan zijn voor de Award genomineerd, namelijk van Cobouw, Iboma, dakpannenfabrikant RBB en SFB.

“Ik moet eerlijk zeggen, door de band genomen word je niet vrolijk van het niveau van de websites voor de bouw”, verzucht Van Velzen. “De meeste zijn niet meer dan een brochure op het Internet. Ze hebben geen enkele toegevoegde waarde. We hebben echt moeten graven en spitten om betere sites te vinden.” Volgens Van Velzen is dat echter een voorbijgaande fase.

Efficientie

Ondernemers beginnen na te denken over wat een site kan bijdragen aan de efficientie van hun bedrijfsproces. “SFB Online biedt met een minimum aan inspanning een maximum aan resultaat”, vindt uitgever De Winter van iGBi Magazine. “De ‘back office’ is voortdurend aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld niet iemand ziek melden die nog niet beter is. En als een ondernemer ‘wi’ intikt, komen al zijn werknemers op het scherm, waarvan de naam met die letters begint.”

De iGBi Award is een glazen baksteen, met daarin de vorm van een wandcontactdoos. “Dat symboliseert de transparantie van een bedrijf op Internet”, legt Van Velzen uit. “Veel ondernemers zijn daar nog bang voor, het gooit hun business-model overhoop.”

Volgens De Winter is het onderhouden van een site geen sinecure. “Op het Net gaan is niet moeilijk, maar een site actueel houden wordt sterk onderschat.” SFB Online wordt dagelijks bijgehouden. “Je merkt dat er een full-time redactie op zit”, stelt Van Velzen.

Reageer op dit artikel