nieuws

Grimmiger acties tegen uitstel A15

bouwbreed

eibergen – Voor de tweede keer voeren de inwoners van Eibergen actie tegen het op de lange baan schuiven van de aanleg van rijksweg 15.

De actie krijgt vrijdag een grimmiger karakter dan de vorige. Ditmaal laat een hoogwerker over de volle breedte van de N18 een spandoek zakken die voor kilometerslange files moet zorgen. Vorige keer veroorzaakte alleen een stoet van voertuigen opstoppingen.

De Eibergenaren willen dat de nieuwe Rijksweg 15 om Eibergen heen wordt gelegd om de verkeersdruk te verminderen. Daarmee voeren ze de druk op minister Netelenbos op om geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van deze weg tussen Varsseveld naar Enschede.

Het ziet er echter niet naar uit dat de A15 er voor 2010 komt. Het project staat niet in het MIT-programma vermeld, omdat het minister Netelenbos aan geld ontbreekt. Momenteel zijn de partijen bezig de benodigde een miljoen gulden bij elkaar te sprokkelen. De kosten van de aanleg van het eerste deel van de A15 tussen Enschede en Eibergen bedragen rond 400 miljoen gulden.

Het thema van de actie is vrijdag: Knelpunt Eibergen slibt dicht. Een stoet van vrachtwagens, personenauto’s en tractors rijdt met een snelheid van tien kilometer per uur over de bestaande weg. Deze langzaam-aan-actie vindt plaats tijdens de spits, tussen 07.30 en 10.00 uur.

Reageer op dit artikel