nieuws

FNV eist maatregelen tegen hoge werkdruk

bouwbreed Premium

woerden – Werkoverleg voor alle bouwvakkers, jobrotation maar bovenal meer tijd. Het zijn deze drie maatregelen die volgens de Bouw- en Houtbond FNV de ‘onaanvaardbare hoge werkdruk’ in de bouw moeten terugdringen.

Een kwart van de Nederlandse bouwvakker kampt met werkdruk. Dat blijkt uit het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, dat in opdracht van de Bouw- en Houtbond is uitgevoerd. Vandaag wordt het rapport in Amersfoort aan de kaderleden gepresenteerd.

In de ogen van vakbondsman Bram Visser blijkt uit het onderzoek dat de werkdruk dusdanige vormen heeft aangenomen dat het nemen van maatregelen meer dan noodzakelijk is.

“Niets doen leidt tot brokken; een hoger ziekteverzuim en een nog grotere uitstroom richting de wao.”

Op pagina 3:

‘Werkdruk treft uitvoerder meest’.

Reageer op dit artikel