nieuws

Wembley interesseert Nederlandse bouwers

bouwbreed Premium

den haag – Ballast Nedam toont zich in hoge mate geinteresseerd in de nieuwbouw van de belangrijkste Britse voetbaltempel: het Wembleystadion in Londen. Het Nederlandse concern onderzoekt momenteel de wijze van aanbesteding.

In beginsel moet het project wegens de omvang van de investering Europees worden aanbesteed.

De opdrachtgevers kunnen er evenwel voor kiezen het werk te splitsen en in delen aan te besteden. De bijbehorende investeringen blijven dan onder de Europese norm. Ballast Nedam stelt zich intussen op de hoogte van de voorgenomen nieuwbouw.

HBG toont eveneens interesse voor de heilige grond van Wembley maar kon nog niet bevestigen of het concern al aan een offerte werkt. In Groot-Brittannie voert de HBG inmiddels overleg over de bouw van twee tot drie andere stadions.

Wembley gaat voor ruim 320 miljoen gulden over naar de English National Stadium Development Company, een dochteronderneming van de Engelse voetbalbond FA.

Het stadion maakt plaats voor een multifunctionele sportvoorziening met 88.000 plaatsen. De oplevering moet eind 2002 plaats vinden. Met de nieuwbouw is 770 miljoen tot 1,2 miljard gulden gemoeid.

Reageer op dit artikel