nieuws

Schneider verwerft Fins/Deense Lexel

bouwbreed

kopenhagen – Het Deense NKT Holding en het Finse Ahlstrom hebben de dochtermaatschappij Lexel, fabrikant van materiaal voor de installatiebranche, van de hand gedaan aan het Franse industrieconcern Schneider. Laatstgenoemde betaalde ruim twee miljard gulden.

De Denen en Finnen waren elk voor de helft eigenaar van de Lexel-Groep. Volgens Schneider-chef Pineau Valencienne passen de Lexel-producten uitstekend in het assortiment.

De aankoop vormt een schakel in Schneiders strategie om de inzet in Noord- en Oost-Europa aanzienlijk te intensiveren. Schneider draait een omzet van rond de achttien miljard gulden per jaar met 62.000 medewerkers. De Lexel-Groep telt vijfduizend medewerkers.

De omzet bedroeg in 1998 volgens raming ruim 1,2 miljard gulden met een winst voor belasting van 120 miljoen gulden. De Fins/Deense bundeling van de fabricage van bedoelde materialen stamt uit 1995. Toen al was het de bedoeling binnen drie jaar uit te maken of Lexel geheel door NKT of Ahlstrom zou worden overgenomen of zou worden verkocht aan een derde.

Een woordvoerder van het France concern stelt met nadruk dat niet wordt gesnoeid in de zojuist aangekochte onderneming.

Reageer op dit artikel